KasiaKitek

KasiaKitek

Wrocław

O mnie:

Gotuję od dawna. Lubię w kuchni improwizację ale postnowiłam zacząć spisywać swoje kulinarne szaleństwa, żeby móc powtórzyć coś co zasmakowało mi i mojej rodzinie. Dlatego założyłam ten profil :)

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik KasiaKitek w dniu 22.01.2021 18:45 opublikował przepis:

Surówka z marchewki z chrzanem i żurawiną

Surówka pasuje zarówno do ryby jak i schabowego.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 22.01.2021 18:25 opublikował przepis:

Surówka z marchewki z jabłkiem

Ulubiona surówka moich dzieci.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 11.01.2021 22:46 opublikował przepis:

Sos śmietanowy z zielonym pieprzem i suszonymi pomidorami

Sos pysznie komponuje się z makaronem, stekiem i z rybą

Użytkownik KasiaKitek w dniu 01.05.2018 22:27 opublikował przepis:

Chlebek pita

Tak upieczona bułka może stanowić bazę do domowego dania na szybko. Fast food w tym wydaniu może być całkiem smacznym obiadem czy też przekąską. Dodaj ulubione składniki jak kotleciki z ciecierzycy, grillowane warzywa lub też domowy gyros. Z lekkim jogurtowym sosem na pewno Wam zasmakuje.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 30.04.2018 18:08 opublikował przepis:

Smażony makaron ryżowy z warzywami i mlekiem kokosowym

Danie express a mimo to sycące i zdrowe, pełne smaku i aromatów. Użyj ulubionych warzyw mrożonych, koniecznie bez ziemniaków.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 24.04.2018 22:09 opublikował przepis:

Sos czosnkowy z miodem i natką pietruszki

Lekki sos na bazie jogurtu sprawdzi się do potraw z grilla, naleśników na słono czy też pizzy.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 20.04.2018 08:57 opublikował przepis:

Smalec z fasoli z suszonymi pomidorami

Dla wielbicieli smarowideł warzywnych mam propozycję pasty z fasoli, która dzięki dodatkowi smażonej cebulki przypomina w smaku prawdziwy smalec. Przygotowanie jest banalnie proste.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 25.01.2017 13:04 opublikował przepis:

Dyniowe ciastka owsiane z żurawiną i orzechami

Lubię wypróbowywać nowe przepisy. Te ciastka są świetne na 2 śniadanie z kubkiem jogurtu. Jeśli masz w domu dynię i nie wiesz jak ją wykorzystać to wypróbuj ten przepis. Ciastka są też swietną przekąską dla dzieci. Przepis ze strony jadlonomia.com (lekko zmieniłam)
Użytkownik KasiaKitek w dniu 29.04.2016 16:13 skomentował:

Owoce morza w aromatycznej potrawce z chorizo

Użytkownik KasiaKitek w dniu 29.04.2016 15:36 opublikował przepis:

Owoce morza w aromatycznej potrawce z chorizo

Pyszna przystawka, miłe wspomnienie wakacji w Hiszpanii. Jeżeli możesz użyć świeżych owoców morza to danie zyska na smaku. Ja przygotowuję je z mrożonych i jest również bardzo smaczne. Smakuje świetnie z ryżem jak również z czosnkową grzanką
Użytkownik KasiaKitek w dniu 10.04.2016 15:09 opublikował przepis:

Ciasteczka owsiane z czekoladą i bakaliami

Bardzo, bardzo pyszne. Sprawdzą się zamiast kanapki na 2 śniadanie. Nie zawierają mąki i cukru. Są kruche i bardzo sycące.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 08.04.2016 08:06 opublikował przepis:

Sałatka z kurczakiem, serem feta i kaszą kuskus

Sałatka w sam raz na obiad. Warzywa i kurczak a do tego sycący kuskus.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 25.03.2016 17:19 opublikował przepis:

Wilgotna babka orzechowa z czekoladową polewą i migdałami

Szukasz wilgotnej, sprężystej babki?Polecam ten przepis. Ciasto jest aromatyczne, długo zachowuje świeżość. Babkę można również polać lukrem. Sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Przepis jest wynikiem zmiksowania starych zapisków mamy na wielkanocne baby
Użytkownik KasiaKitek w dniu 14.02.2016 09:14 opublikował przepis:

Papanasi - rumuńskie pączki z serem i śmietaną

Te pączki są wyjątkowe, zwłaszcza kiedy podajemy je jeszcze ciepłe. Z dodatkiem kwaśnej śmietany i konfitury z czereśni, znikają w mgnieniu oka. Inspirację znalazłam na mojewypieki.com

Użytkownik KasiaKitek w dniu 14.02.2016 08:52 opublikował przepis:

Schabowy z ananasem i żółtym serem

Niecodzienny schabowy - bez panierki i ze słodkim, soczystym ananasem.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 14.02.2016 08:42 opublikował przepis:

Sałatka do obiadu z ogórka kiszonego, selera naciowego i ananasa

Sałatka jest nieco egzotyczna, chrupiąca i pełna smaku.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 21.01.2016 12:37 opublikował przepis:

Surówka z czarnej rzodkwi

Warzywo trochę zapomniane, nie tak łatwo dostępne ale niezwykle pyszne i zdrowe. Mi kojarzy się ze smakiem z dzieciństwa, zwłaszcza w postaci tej surówki.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 06.12.2015 22:45 opublikował przepis:

Pierniczki

Przepis mam już ok. 15 lat. Dostałam go od moje przyjaciółki Karolci. Pierniczki łatwo się wycina, warto zrobić je już teraz (ok.2 tygodnie przed Bożym Narodzeniem) aby zdążyły zmięknąć. Miłej zabawy z wycinaniem i smacznego :)
Użytkownik KasiaKitek w dniu 06.12.2015 22:18 opublikował przepis:

Tarta z ciasta filo z tuńczykiem, cukinią i szpinakiem

Bardzo smaczne połączenie, które wypróbowałam juz na klasycznym cieście kruchym. Tym razem przetestowałam ciasto filo. Chrupiące i bardzo ciekawie się prezentuje. Bardzo polecam to danie.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 06.12.2015 22:00 opublikował przepis:

Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i ryżem

Kolejna już moja szybka, smaczna i niedroga sałatka - dobra na każda okazję.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 01.12.2015 15:56 opublikował przepis:

Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym

Bardzo łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i sycące danie z makaronem w roli głównej.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 26.11.2015 14:16 opublikował przepis:

Sałatka z kurczakiem, ryżem i gruszką

Sałatka słodko-kwaśna, sycąca i bardzo smaczna. Nada się na każdą imprezę, np.na zbliżające się Andrzejki :)
Użytkownik KasiaKitek w dniu 26.11.2015 14:12 opublikował przepis:

Kremowy sernik z rosą na bezowej piance

Sernik klasyczny, robię go od dawna. W wielu przepisach sa różne proporcje mleka, jajek oraz rodzaje półkruchego ciasta, stanowiącego spód. W moim masa serowa wychodzi bardzo kremowa a spód kruchy i maślany. Polecam wypróbowac ten przepis.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 21.11.2015 23:01 opublikował przepis:

Gwiazdkowa tarta z jabłkami

Przygotowałam ją z domowych jabłek ze słoika ale z jabłek świeżo uprażonych też się uda. Maślany spód jest bardzo delikatny. Jeśli chcemy podać na ciepło z lodami , polecam porcję cukry zmniejszyć o połowę.
Użytkownik KasiaKitek w dniu 19.11.2015 23:22 skomentował:

Kartoflanka

Użytkownik KasiaKitek w dniu 19.11.2015 20:59 opublikował przepis:

Kartoflanka

Zupa stara jak świat, swój smak zawdzięcza ziołom i dobrym ziemniakom. Do mojej dodałam wędzoną, bardzo dobrej jakości swojską kiełbasę.

To może cię zainteresować