Pikantne muszelki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa niezwykle prosta, smaczna i ciesząca oko.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - makaron muszle: 20 sztuk
    - papryka pepperoni: 4 sztuki
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - cebula pokrojona w piórka: 2 sztuki
    - czosnek (rozgnieciony): 3 ząbki
    - oliwa z oliwek- do smażenia: 3 łyżki
    - pomidory bez skórki w puszce krojone: 1 puszka
    - sól do samku: 1 łyżeczka
    - pieprz mielony-prawdziwy do smaku: 2 szczypty
    - chili pieprz cayenne: 3 szczypty
    - natka pietruszki do dekoracji: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantne muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy rozgnieciony czosnek, a po chwili pokrojoną cebulę- delikatnie rumienimy.
    Dodajemy pokrojone pepperoni i paprykę- smażymy chwilkę na średnim ogniu.
    Na koniec dodajemy odcedzone pomidory- mieszamy wszystko i przyprawiamy.

    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie- odcedzamy- napełniamy paprykową salsą.
    Podajemy na ciepło np. z masełkiem czosnkowym lub na zimno.
    Gorąco polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni) Papryka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować