Imprezowe muszelki wypełnione sałatką z tuńczykiem

4.5 (172 ocen)

Smaczna sałatka podana w pięknych makaronowych muszelkach prezentuje się apetycznie na stole gdy mamy przyjęcie. Taką muszelkę można zjeść jako przystawkę.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    1 puszka kukurydzy
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    pietruszka do dekoracji
    makaron duże muszle


Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Imprezowe muszelki wypełnione sałatką z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron muszle 1. Makaron muszle gotujemy w dużym garnku z bardzo dużą ilością wody. Do garnka wrzuć maksymalnie 8-10 muszli i gotuj al-dente uważając aby nie popękały. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową i wkładamy do zimnej wody aby je zahartować.
  • sałatka 2.
    Taką sałatką napełniamy ugotowane muszle z makaronu.
  • muszle 3. Wypełnione muszle najlepiej włożyć ciasno do pojemnika,aby się z lekka ściągały. Można je przygotować dzień wcześniej,a gdy chcemy podać przekładamy na półmisek.
  • papryki 4. Papryki po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w małą kosteczkę. Dodaj kukurydzę, tuńczyka i majonez. Przypraw do smaku i delikatnie wymieszaj.

Porady

Można sałatkę podać też w misce i podwoić porcję.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować