Pieczony schab w wersji na ostro

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny schabik w pikantnej panierce. Dla wielbicieli ostrych smaków. Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1 kg schabu
    -2 ząbki czosnku
    -1 papryczka chili
    -2 łyżki ostrej papryki
    -2 łyżki tymianku
    -1 łyżka słodkiej papryki
    -4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Pieczony schab w wersji na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek kroimy na plasterki, a chili w drobną kostkę usuwając gniazda nasienne. Schab dokładnie myjemy i osuszamy, nakłuwamy w kilku miejscach i wkładamy w nie czosnek i chili.
  • 2. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i dokładnie obtaczamy w nich mięso.
  • 3. Schab układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Polewamy olejem. Pieczemy w 180 stopniach po 40 minut z każdej strony.

Porady

Jeśli mamy chwilę czasu schab po przyprawieniu możemy wstawić na około godzinę do lodówki, wtedy lepiej przejdzie przyprawami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka Przyprawy Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować