Babeczki migdałowo-śmietankowe z dżemem i owocami

5 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, bezglutenowe szybkie i proste babeczki, które pokochają dzieci i dorośli. Możemy do nich dodać dowolne ulubione owoce.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki mokre:
    -200 ml śmietany 18%
    -3/4 szklanki oleju
    -3 jajka

    Składniki suche:
    -1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku
    -1 szklanka mąki migdałowej
    -1 szklanka mąki ryżowej
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3.4 szklanki cukru

    Dodatkowo:
    -12 łyżeczek ulubionego dżemu/konfitury
    -ulubione owoce (u mnie borówki i maliny)
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki

Babeczki migdałowo-śmietankowe z dżemem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mokre i suche składniki dokładnie mieszamy ze sobą w dwóch osobnych miskach. Składniki mokre wlewamy do suchych, dokładnie mieszamy na gładkie i jednolite ciasto bez grudek.
  • 2 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Układamy na dnie po czubatej łyżeczce ciasta. Następnie wykładamy dżem. Przykrywamy równomiernie pozostałym ciastem i wtykamy w nie owoce. Babeczki pieczemy 15-18 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować