Pieczeń ze schabu

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Prosta w przygotowaniu, krucha i bardzo smaczna pieczeń. Idealna na ciepło z sosem na obiad, lub na zimno jako domowa wędlina do chleba.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • -1 kg schabu bez kości
    -1 czubata łyżka soli
    -2 duże ząbki czosnku

    Marynata:
    -8 łyżek oleju rzepakowego
    -1 łyżka ziół prowansalskich
    -1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. Nożem nacinamy schab, w powstałe otwory wciskamy czosnek.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
  • 3. Po tym czasie schab pieczemy około 60 minut w 190 stopniach od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sokiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso Schab Wieprzowina Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować