MIGDAŁOWE CIASTO Z ANANASEM, MANDARYNKAMI I KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, jest bardzo pyszne.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    -6 żółtek
    -1 szklanka cukru
    -1 masło-250 g.
    -3 szklanki mąki
    -100 g. mielonych migdałów
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia

    nadzienie:
    -1 puszka ananasa
    -1 puszka mandarynek

    beza:
    -6 białek
    -3/4 szklanki cukru
    -1 budyń śmietankowy

    posypka:
    -150 g. masła
    -50 g. brązowego cukru
    -150 g. mąki
    -100 g. mielonych migdałów

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Migdałowe ciasto z ananasem, mandarynkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia.
  • owoce 2. Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.
  • beza 3. Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce.
  • ciasto po upieczeniu 4. Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.
  • ciasto po upieczeniu 5. Piec ok.45 min. w 175*.
  • cukier puder 6. Po przestygnięciu posypać, cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować