Muffinki z ryżu z farszem z fasolki szparagowej z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryz mieszamy z jajkiem i serem żółtym. Doprawiamy do smaku. Masa wykładamy foremki do muffinek ,tak aby powstało jak na największe wgłębienie,aby weszło jak najwięcej farszu .Pieczemy w 200 stopniach do momentu aż muffinki zrobią się żółte-ok 10 minut.Po tym czasie wyjmujemy muffinki ,przekładamy do naczynia żaroodpornego .Nakładamy farsz ,posypujemy startym serem i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera .Podajemy gorące.
Farsz:
Boczek drobno kroimy ,smażymy do momentu aż będzie chrupiący. Przekładamy do miseczki .Na wytopionym tluszczyku smażymy pieczarki .Gdy lekko się przesmaza dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojony szczypiorek i fasolkę szparagową-również pokrojoną w drobną kostkę. Smażymy kilka minut .Doprawiamy do smaku ,wrzucamy serek topiony i mieszamy do momentu rozpuszczenia serka .Dodajemy boczek ,mieszamy.
Komentarze