Fale dunaju z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem .Ciągle ubijając dodajemy kolejne składniki. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao.Duza blachę wykładamy papierem do pieczenia i kolejno ,na przemian wykładamy łyżka ciasto .Na wierzch układamy wiśnie. Pieczemy w 180stopniach ok 50 minut .Sprawdzamy patyczkiem czy się upieklo .Studzimy.
2.Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W soku z wiśni rozrabiamy mąki i budyń. Gdy będzie zbyt gęste dodajemy trochę wody .Do gotującego mleka wlewamy sok .Gotujemy ciągle mieszając aż zgęstnieje. Budyń studzimy . Margarynę rozbijamy mikserem na gładką masę i dodajemy stopniowo budyń. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
3.Zimne ciasto smarujemy kremem .Posypujemy płatkami migdałowymi. Następnie polewamy rozpuszczoną w mleku czekoladą i posypujemy posypką. Ciasto chłodzimy w lodówce.
Komentarze