Mazurek z białą czekolada i cappuccino.

5 (151 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mazurek z polewą z białej czekolady i cappuccino. każdy zapewne posiada własny przepis na kruche ciasto, ja polecam polewę z białej czekolady i cappuccino.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 200 gramów
    - masło: 130 gramów
    - cukier puder: 60 gramów
    - ugotowane żółtka jaj: 2 sztuki
    - biała czekolada: 1.5 sztuki
    - kawa capuccino: 3 łyżeczki
    - orzechy wloskie: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mazurek z białą czekolada i cappuccino. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło siekamy na kawałki łączymy z mąką, cukrem i ugotowanymi żółtkami. Wyrabiamy ciasto.
  • 2. Ciasto zawijamy w folie i odkładamy na godzinę do lodówki.
  • 3. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i formujemy mazurka.
  • 4. Mazurka wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 5. Biała czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Chwilę studzimy dodajemy cappuccino, mieszamy. Masę rozprowadzamy na cieście. dekorujemy orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować