• Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

    Dodane przez: AnnaCh

  • Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. Bez tłuszczu.

  • Składniki

    - filet z pstrąga: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - zielona podłużna papryka: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - seler naciowy: 2 sztuki
    - limonka: 1 sztuka
    - świeża mięta posiekana: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - roszponka: 1 opakowanie

  • Sposób przygotowania

    1.

    Zieloną paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona. Czerwoną paprykę kroimy w paski.

    2.

    Dwie łodygi selera naciowego kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię kroimy w słupki, a później na mniejsze kawałki.

    3.

    Warzywa gotujemy na parze, po około 10 minutach do parownika dokładamy posolony filet z pstrąga. Całość gotujemy na parze jeszcze przez 15 minut.

    4.
    Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. - krok 4

    Rybę oraz warzywa wykładamy na talerz, doprawiamy pieprzem, posypujemy siekaną miętą i skrapiamy sokiem z limonki.

    5.

    Dekorujemy roszponką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pstrąg, lato, zima, papryka, cukinia, seler naciowy, obiad, wiosna, kuchnia polska, jesień, kolacja we dwoje, warsztaty_kulinarne
  • 0 komentarzy

Dodane przez: AnnaCh

AnnaCh 32

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-02-03T00:15:16+01:00

480 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »