Makaron w bazyliowo - pietruszkowym pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sosik jest wspaniały, mocno aromatyczny, idealnie komponujący się z makaronem. Aby było bardziej kolorowo dodałam pomidorki. Takie danie nie tylko wybornie smakuje, ale też znakomicie poprawia humor:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bazylia liście: 1.5 szklanki
    - natka pietruszki: 0.5 szklanki
    - czosnek ( ząbek): 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - oliwa: 0.33 szklanki
    - parmezan tarty: 0.25 szklanki
    - makaron świderki: 20 dekagramów
    - jogurt naturalny: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - pomidorki małe: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron w bazyliowo - pietruszkowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą.
    Wszystkie składniki na pesto zmielić razem, w razie potrzeby dodać odrobinę więcej oliwy.
    Jogurt (śmietanę) wymieszać z pesto, a następnie dodać do makaronu (nie może być gorący!).
    Pomidorki pokroić na półplasterki i dodać do makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować