Kuskus z grillowanym serem halloumi i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowo i pysznie. Na lunch lub kolację

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść pomidorków koktajlowych
    Oliwa z oliwek
    Sól
    1 papryka ( żółta lub czerwona)
    60 g kuskusu
    Garść zielonej fasolki szparagowej
    Ser halloumi
    Garść rukoli lub roszpunki
    Pół awokado
    Wędzona makrela
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus z grillowanym serem halloumi i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwy, pomidorki i posypać solą. Piec w piekarniku w 220 stop C do czasu aż pomidorki popękają i wypłynie z nich sok.
  • 2. W rondelku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wrzucić fasolkę szparagową i blanszowac kilka minut
  • 3. Paprykę pokroić w paseczki i grillować na rozgrzanej patelni, aż skórka się przypiecze.
  • 4. Wstawić wodę w czajniku. Porcję kuskusu zalać wrzątkiem i przykryć ściereczką.
  • 5. Patelnie posmarować odrobiną oleju, żeby ser się nie przykleił. Grillować do momentu aż pojawią się na nim grillowe paski.
  • 6. Kiedy kuskus jest gotowy, skropić go oliwą i zamieszać. Wymieszać z pomidorami i wytworzonym sokiem. Dodać paprykę, zieloną fasolkę, i rukolą lub roszpunką
  • 7. Dodać awokado, makrelę i wszystko wymieszać. Udekorować serem halloumi. Można udekorować kiełkami np z koniczyny.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować