Garść pomidorków koktajlowych
Oliwa z oliwek
Sól
1 papryka ( żółta lub czerwona)
60 g kuskusu
Garść zielonej fasolki szparagowej
Ser halloumi
Garść rukoli lub roszpunki
Pół awokado
Wędzona makrela
Kuskus z grillowanym serem halloumi i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwy, pomidorki i posypać solą. Piec w piekarniku w 220 stop C do czasu aż pomidorki popękają i wypłynie z nich sok.
2.W rondelku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wrzucić fasolkę szparagową i blanszowac kilka minut
3.Paprykę pokroić w paseczki i grillować na rozgrzanej patelni, aż skórka się przypiecze.
4.Wstawić wodę w czajniku. Porcję kuskusu zalać wrzątkiem i przykryć ściereczką.
5.Patelnie posmarować odrobiną oleju, żeby ser się nie przykleił. Grillować do momentu aż pojawią się na nim grillowe paski.
6.Kiedy kuskus jest gotowy, skropić go oliwą i zamieszać. Wymieszać z pomidorami i wytworzonym sokiem. Dodać paprykę, zieloną fasolkę, i rukolą lub roszpunką
7.Dodać awokado, makrelę i wszystko wymieszać. Udekorować serem halloumi. Można udekorować kiełkami np z koniczyny.
Smacznego
Komentarze