KRÓWKA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto to jest idealne dla ludzi którzy uwielbiają słodkie smakołyki.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - margaryna Kasia: 1.5 sztuki
    - krówki: 20 dekagramów
    - bezy: 15 dekagramów
    - budynie śmietankowe: 2 sztuki
    - woda: 3 łyżki
    - orzechy włoskie łuskane: 15 sztuk
    - rodzynki -opakowanie: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy biszkopt. Do jednego garnka wbijamy żółtka, do drugiego białka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ubijamy i dodajemy do nich przesiana mąkę i proszek do pieczenia. Potem wsypujemy cukier i dalej miksujemy na sam koniec dodajemy białka i mieszamy przez chwilę. Wylewamy na wysmarowaną blachę i pieczemy 40min w temperaturze 175 °C
  • 2. Budynie ugotować w 0,5l mleka. Zimny budyn połączyć z kostką margaryny Kasi. Mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy i wtedy dodajemy pokrojone orzechy i rodzynki.
  • 3. Na przygotowany biszkopt wykładamy przygotowaną masę, na to pokruszone bezy. Krówki rozpuszczamy w pół kosce margaryny z 3 łyżkami wody. Gdy to ostygnie polewamy tym bezy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

2

To może cię zainteresować