Karp pieczony z cebulą, porem i jabłkiem

5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Karp pieczony z cebulą , porem i jabłkiem to wyśmienite danie, palce lizać.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • karp ok 1,5 kg
    duża cebula
    biała część pora ok 20 cm
    jabłko
    olej rzepakowy
    pieprz cytrynowy
    sól
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp pieczony z cebulą, porem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części.

    Umyć, osuszyć. Posmarować lekko olejem , oprószyć pieprzem i solą.
    Pozostawić w lodówce na ok 30 min.

    Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół.

    Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry.

    Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko.

    Przykryć folią aluminiową.

    Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec.

    Danie podawać ciepłe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Karp Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować