Karp pieczony

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczny, delikatny i soczysty.

  • 45 min

Składniki:

  • karp 0,7 kg
    masło 5 dag
    cytryna 1
    cebula 5 dag
    sól
    bulion warzywny ok. 70 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Posolone dzwonka karpia. 1. Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę.
  • Posypanie karpia cebulą. 2. Osuszyć ręcznikiem papierowym z wilgoci. Żaroodporne naczynie wysmarować grubo masłem, ułożyć karpia, w środek wcisnąć sok z całej cytryny, posypać posiekaną cebulą.
  • Podlanie karpia bulionem i obłożenie masłem. 3. Obłożyć kawałkami masła. Podlać bulionem warzywnym, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec w 150 stopniach przez ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować