Karp pieczony

  • wyświetlono: 1990 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczny, delikatny i soczysty.

  • 45min

Składniki

karp 0,7 kg
masło 5 dag
cytryna 1
cebula 5 dag
sól
bulion warzywny ok. 70 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Karp pieczony

  • Posolone dzwonka karpia.1. Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę.
  • Posypanie karpia cebulą.2. Osuszyć ręcznikiem papierowym z wilgoci. Żaroodporne naczynie wysmarować grubo masłem, ułożyć karpia, w środek wcisnąć sok z całej cytryny, posypać posiekaną cebulą.
  • Podlanie karpia bulionem i obłożenie masłem.3. Obłożyć kawałkami masła. Podlać bulionem warzywnym, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec w 150 stopniach przez ok. 45 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuszkola_babcikarp

Komentarze

Podobne przepisy

Karp wigilijny

Dodane przez: ewaeu

Karp wigilijny

Karp to ryba, która gości prawie...

Dodane przez: PrzepisyAleksandry

Karp wigilijny

W mojej rodzinie karp na stole...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

Karp

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Karp maślany

Uwielbiam ryby, a juz zwłaszcza...

Karp smażony

Dodane przez: ewaeu

Karp smażony

Karp smażony podawany z sosem piwnym.

karp wigilijny

Dodane przez: Doraa

Karp wigilijny

Nie wyobrażam sobie tradycyjnej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE