Kanapka grilled cheese z porami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kozi ser i pory to duet, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Dziś w prostej, sycącej kanapce grilled cheese.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA POROWO-SEROWA:
    - młode pory: 2 sztuki
    - kremowy kozi ser: 150 gramów
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
    KANAPKA:
    - kromka chleba tostowego graham: 4 sztuki
    - ser edamski: 4 plastry
    - kiełki słonecznika: 2 szczypty
    - masło: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Kanapka grilled cheese z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grilled Cheese z porami 1. Pokrój pory w półplasterki.
  • Grilled Cheese z porami 2. Roztop masło na patelni.
    Dodaj pory i smaż, co jakiś czas mieszając.
  • Grilled Cheese z porami 3. Kiedy pory zmiękną, zmniejsz ogień i dodaj kozi ser.
    Wymieszaj go z porami i dodaj śmietanę.
    Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i gotuj na małym ogniu jeszcze przez chwilę (2-3 minuty).
  • Grilled Cheese z porami 4. Na każdej kromce połóż plaster sera.
    Na dwóch kromkach rozsmaruj masę porowo-serową.
  • Grilled Cheese z porami 5. Złóż kanapki.
  • Grilled Cheese z porami 6. Roztop masło na patelni.
    Grilluj kanapki z obu stron przez kilka minut: aż chleb będzie złocistobrązowy,
    a ser się roztopi.
  • Grilled Cheese z porami 7. Posyp kanapki kiełkami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki słonecznika Kozi ser Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować