Risotto to jedno z moich ulubionych dań, a w postaci ryżowych kuleczek z farszem z tego co akurat ma się w lodówce to wspaniały pomysł na obiad, bądź imprezową przekąskę.
Pełna zamrażarka białek, a daquas choć nieziemski, to już się znudził... trzeba było coś wymyślić. Na angielskich stronach wszyscy zachwalają angel food cake- ciasto na bazie samych białek. POLECAM- JEST GODNE SWEJ NAZWY. Proponuję dziś muffionową wersję, bo ta najszybciej schodzi u mnie w domu ;)
Użytkownik kwintesencjasmaku
w dniu 21.08.2014 18:04 opublikował przepis:
Będąc w Gruzji trzeba było spróbować tamtejszych specjałów. Chaczapuri po adżarsku już na sam widok zwaliło mnie z nóg.. Jak tylko skosztowałam już planowałam jak zrobię to w domu. Moja wersja różni się serem- wykorzystałam mieszankę ogólnodostępnych serów, no i wielkością- bo oryginał był ogromny!