Jajka faszerowane awokado

4.5 (180 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla miłośników awokado zapraszam na przepyszne jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem. Taka wersja tradycyjnych jajek będzie miłą odmiana nie tylko śniadania ale również wielkanocnego stołu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 ząbka czosnku
    1 mała cebulka szalotka
    1 dojrzałe awokado
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy. Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.
    Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny
    W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek.. Podawać z majonezem i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować