Dla miłośników awokado zapraszam na przepyszne jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem. Taka wersja tradycyjnych jajek będzie miłą odmiana nie tylko śniadania ale również wielkanocnego stołu.
Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy. Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny
W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek.. Podawać z majonezem i pieczywem.
Komentarze