Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

  • wyświetlono: 1300 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe danie.

  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

3/4 opakowania szpinaku mrożonego lub ok. 35 dag świeżego,
7 jajek,
pół opakowania sera typu feta,
mała cebula,
2 ząbki czosnku,
pół pęczka koperku,
2 łyżki masła,
po łyżce majonezu i śmietany,
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w poprzek na pół i wydrążamy żółtka. Szpinak rozmrażamy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle na złoty kolor, pod koniec smażenia dodajemy posiekane ząbki czosnku. Dodajemy szpinak, po czym smażymy do wyparowania wody. Dodajemy fetę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Żółtka dokładnie mieszamy z gotowym szpinakiem, dodajemy śmietanę, majonez, koper, przyprawiamy. Jajka faszerujemy powstałą masą. Dekorujemy dowolnie, po czym chłodzimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaszpinakfetaprzystawkiimprezafaszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym

Dodane przez: Bożena1960

Jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym

Polecam pyszne jajka z farszem...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka faszerowane pieczarkami,...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: anamarisworld

Jajka faszerowane awokado

Pyszne jajka faszerowane pastą...

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem

Dodane przez: neliada

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem...

Takie faszerowane jajeczka to szybka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE