Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

  • wyświetlono: 1339 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe danie.

  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

3/4 opakowania szpinaku mrożonego lub ok. 35 dag świeżego,
7 jajek,
pół opakowania sera typu feta,
mała cebula,
2 ząbki czosnku,
pół pęczka koperku,
2 łyżki masła,
po łyżce majonezu i śmietany,
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w poprzek na pół i wydrążamy żółtka. Szpinak rozmrażamy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle na złoty kolor, pod koniec smażenia dodajemy posiekane ząbki czosnku. Dodajemy szpinak, po czym smażymy do wyparowania wody. Dodajemy fetę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Żółtka dokładnie mieszamy z gotowym szpinakiem, dodajemy śmietanę, majonez, koper, przyprawiamy. Jajka faszerujemy powstałą masą. Dekorujemy dowolnie, po czym chłodzimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaszpinakfetaprzystawkiimprezafaszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym

Dodane przez: Bożena1960

Jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym

Polecam pyszne jajka z farszem...

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka faszerowane pieczarkami,...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: anamarisworld

Jajka faszerowane awokado

Pyszne jajka faszerowane pastą...

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem

Dodane przez: neliada

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem...

Takie faszerowane jajeczka to szybka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE