Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

4.5 (157 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe danie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 opakowania szpinaku mrożonego lub ok. 35 dag świeżego,
    7 jajek,
    pół opakowania sera typu feta,
    mała cebula,
    2 ząbki czosnku,
    pół pęczka koperku,
    2 łyżki masła,
    po łyżce majonezu i śmietany,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w poprzek na pół i wydrążamy żółtka. Szpinak rozmrażamy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle na złoty kolor, pod koniec smażenia dodajemy posiekane ząbki czosnku. Dodajemy szpinak, po czym smażymy do wyparowania wody. Dodajemy fetę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Żółtka dokładnie mieszamy z gotowym szpinakiem, dodajemy śmietanę, majonez, koper, przyprawiamy. Jajka faszerujemy powstałą masą. Dekorujemy dowolnie, po czym chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować