Jajka faszerowane awokado

  • wyświetlono: 550 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne jajka faszerowane pastą jajeczną z awokado

Anna Jedynasty - www.anamarisworld.blogspot
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- 4-5 jajek,
- 1 większe dojrzałe awokado,
- garstka szczypiorku,
- sól, pieprz,
- 1-2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane awokado

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie zlewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtko, które przekładamy do pojemnika blendera. Awokado obieramy, przekrajamy na pół delikatnie przy pestce, następnie obracamy połówki wokół pestki. Awokado możemy skropić cytryną, aby nie ściemniało. Przekładamy do blendera, dodajemy majonez, odrobinę szczypiorku i przyprawy. Miksujemy na jednolitą pastę. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Na białko nakładamy 1 pełną łyżeczkę pasty. Na górę posypałam jeszcze odrobinę szczypiorku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaawokadoWielkanocJajka faszerowaneśniadane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Jajka na twardo, zamarynowane w...

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Jajka faszerowane pastą z bobu

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z bobu

Smaczne i apetyczne jajka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE