Jajka faszerowane awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne jajka faszerowane pastą jajeczną z awokado

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4-5 jajek,
    - 1 większe dojrzałe awokado,
    - garstka szczypiorku,
    - sól, pieprz,
    - 1-2 łyżki majonezu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie zlewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtko, które przekładamy do pojemnika blendera. Awokado obieramy, przekrajamy na pół delikatnie przy pestce, następnie obracamy połówki wokół pestki. Awokado możemy skropić cytryną, aby nie ściemniało. Przekładamy do blendera, dodajemy majonez, odrobinę szczypiorku i przyprawy. Miksujemy na jednolitą pastę. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Na białko nakładamy 1 pełną łyżeczkę pasty. Na górę posypałam jeszcze odrobinę szczypiorku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować