REKLAMA

Jajka faszerowane awokado

wyświetlono: 569 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Pyszne jajka faszerowane pastą jajeczną z awokado

opublikowany: 07.03.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4-5 jajek,
    - 1 większe dojrzałe awokado,
    - garstka szczypiorku,
    - sól, pieprz,
    - 1-2 łyżki majonezu.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie zlewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtko, które przekładamy do pojemnika blendera. Awokado obieramy, przekrajamy na pół delikatnie przy pestce, następnie obracamy połówki wokół pestki. Awokado możemy skropić cytryną, aby nie ściemniało. Przekładamy do blendera, dodajemy majonez, odrobinę szczypiorku i przyprawy. Miksujemy na jednolitą pastę. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Na białko nakładamy 1 pełną łyżeczkę pasty. Na górę posypałam jeszcze odrobinę szczypiorku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Jajka faszerowane awokado

Znakomita przystawka w sam raz na wielkanocny stół.

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki Pasty opublikowany: 28.02.2019 | wyświetlono: 715 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE