Jajka faszerowane awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska dla miłośników jajek i awokado. Idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek,
    1 dojrzałe awokado,
    1 łyżka soku z cytryny,
    łyżka majonezu,
    ząbek czosnku,
    1/2 czerwonej cebuli,
    1- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
    sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż, oddzielamy żółtka od białek. Obrane awokado polewamy sokiem z cytryny i dokładnie rozgniatamy z żółtkami, dodajemy czosnek zgnieciony przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
    Doprawiamy do smaku według uznania. Gotową masą napełniamy białka. Wierzch posypujemy szczypiorkiem i drobno pokrojoną cebulką (cebulkę po pokrojeniu lekko posolić). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować