Jajka faszerowane awokado

  • wyświetlono: 615 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszna przekąska dla miłośników jajek i awokado. Idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie.

  • 5 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek,
1 dojrzałe awokado,
1 łyżka soku z cytryny,
łyżka majonezu,
ząbek czosnku,
1/2 czerwonej cebuli,
1- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz, pieprz cayenne, słodka papryka,

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane awokado

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż, oddzielamy żółtka od białek. Obrane awokado polewamy sokiem z cytryny i dokładnie rozgniatamy z żółtkami, dodajemy czosnek zgnieciony przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
    Doprawiamy do smaku według uznania. Gotową masą napełniamy białka. Wierzch posypujemy szczypiorkiem i drobno pokrojoną cebulką (cebulkę po pokrojeniu lekko posolić). Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaJajkaawokadoWielkanocśniadaniena jedn kęs

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Jajka na twardo, zamarynowane w...

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Jajka faszerowane pastą z bobu

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z bobu

Smaczne i apetyczne jajka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE