Francuskie naleśniki wg Julii Child z mąki pszennej razowej

0 (0 ocen)

  • 25 min

Orginalne naleśniki Julli Child są zrobione z mąki pszennej, ja jednak lubię te pełnowartościowe mąki pełne w błonnik i wartości odżywcze. Dlatego też zastąpiłam daną mąkę. Naleśnikom w smaku nic to ujmuje, są delikatne jak chmurka, cienkie i mięciutkie, a dodatkowo zdrowe :)

  • 25 min

Składniki:

  • (składniki na porcję - 3 sztuki)

    2/3 szklanki mąki pszennej razowej
    2/3 szklanki mleka + 1/3 szklanki wody
    1 jajko
    2 łyżki roztopionego masła + masło do nasmarowania patelni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Francuskie naleśniki wg julii child z mąki pszennej razowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki dokładnie łączymy po czym chłodzimy w lodówce przez minimum 20 minut. schłodzone od razu smażymy na rozgrzanej patelni wysmarowanej masłem.

Porady

francuskie naleśniki najbardziej kojarzą mi się ze słodkimi dodatkami i tak też polecam je podawać :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować