Cukinia kiszona

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Poleca cukinię kiszoną.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia dowolna ilość
    koper
    czosnek
    chrzan
    Zalewa :
    1 l wody zimnej ( surowa z kranu)
    1 łyżka stołowa soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cukinia kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyj, wydrąż nasiona i pokrój w grube paski. Koper umyj. Czosnek i chrzan obierz Cukinię układaj w słoikach pionowo. Do każdego słoika dodaj 2 ząbki czosnku, 3 kawałki chrzanu, niedużą gałązkę kopru. Zalej słoje z cukinią zimną zalewą, dobrze zakręć i odstaw do ukiszenia.

Porady

Do kiszenia cukinii można dodać liście z wiśni, czarnej porzeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować