Sałatka z wędzonej ryby

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona sałatka z ryby wędzonej na Święta Wielkanocne

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg wędzonej makreli
    1 czerwona cebula
    5 łyżek oliwy z oliwek
    1 cytryna
    1 czerwona papryka
    1 pomidor
    4 liście sałaty
    kilka czarnych oliwek
    pieprz, sól

Sałatka z wędzonej ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości, rozdrobnić. Cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do ryby i wymieszaj , dodaj olej i przyprawy. Całość wymieszaj o odstaw do lodówki na około godziny.Liście sałaty umyj i wysusz a następnie ułóż na półmisku, Paprykę pokrój w krążki, pomidor na ósemki a sparzoną cytrynę na plasterki. Schłodzoną rybę ułóż na sałacie i udekoruj papryką , cytryną i pomidorami i oliwkami.
    Sałatkę podawaj z grzanką razową lub innym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy