Piernik biszkoptowy

4 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam pyszny piernik.

  • 1 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 żółtka
    1/2 szklanki cukru
    3/4 szklanki miodu
    2 szklanki mąki
    1/4 szklanki orzechów
    1/2 łyżeczki korzeni( cynamon, gożdziki,gałka muszkatołowa)
    1/2 łyżeczki sody
    4 białka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt Desery

Piernik biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać miód, dokładnie rozetrzec, wsypać przesianą mąkę, rozdrobnione orzechy, korzenie i sodę. Ubić pianę z jajek na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Przygotować formę o rozmiarach 24x24 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy. Piec około 45 min w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Orzechy włoskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować