Bułka i maca razowa z pastą jajeczno-makrelową

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

......w sam raz na śniadanie....a z dodatkiem ogórka, pomidora i owoców zaspokoi duży głód dziecka....

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - maca razowa (w płatach): 3 sztuki
    - bułka z makiem: 1 sztuka
    - ser żółty: 1 plaster
    - sałata zielona liście (liść): 1 sztuka
    - jajko gotowane: 1 sztuka
    - makrela wędzona: 0.2 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    - ogórek (zielony): 0.5 sztuki
    - woda niegazowana: 0.5 litra
    - owoce (maliny, winogrona): 1 szklanka
    - pomidor: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki

Bułka i maca razowa z pastą jajeczno-makrelową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • maca razowa i bulka z makiem 1. Przygotowujemy pastę jajeczno-makrelową. Jajko ugotowane ścieramy na drobno na tarce. Makrelę obieramy.
    Jajko mieszamy z makrelą (5 łyzek) i łyżką majonezu.
    Bułkę kroimy na pól. Pierwszą połówke smarujemy pastą, przykrywamy liściem sałaty, nakładamy plaster żółtego sera i drugą połówkę bułki.
    Macę razową przekładamy tą samą pastą i dokładamy plasterki ogórka, tworzymy trójwarstwową kanapkę.
    Bułkę i macę pakujemy dziecku do plecaka razem z umytym pomidorem, owocami (maliny, winogrona) i wodą niegazowaną lub innym napojem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować