Kotlety jajeczno-brokułowe

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Fajne urozmaicenie obiadowe dla osób, które lubią brokuł i jajka. Polecam. Smakują podane w towarzystwie świeżych ziół.

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1/2 brokuła
    2 średnie cebule
    1 łyżka bułki tartej do środka kotletów
    1 łyżka przyprawy włoskiej
    2 łyżki ziaren słonecznika
    sól i pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    zioła do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Kotlety jajeczno-brokułowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • formujemy kotlety 1. Cebule obieramy, siekamy i smażymy do lekkiego zrumienienia na oleju. Brokuł gotujemy na parze, następnie gnieciemy na mniejsze części lub siekamy drobno.
    Ugotowane jajka ścieramy na tarce na grubszych oczkach, dodajemy cebulę, ziarna słonecznika, łyżkę bułki tartej, posiekany brokuł oraz surowe jako. Przyprawiamy i wyrabiamy na masę.
    Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smazymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podajemy w towarzystwie ziół (rozmaryn, tymianek, oregano).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować