• 45 min

Potrawa syta, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna!

  • 45 min

Składniki:

  • o 400 g fety
    o ser mozarella
    o 1/2 kg sera żółtego
    o 1/2 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
    o 2 opakowania macy
    o masło do wysmarowania formy
    Dodatek:
    2 sosy greckie ( z czosnkiem)
    Rukola + pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Maca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sery utrzeć na tarce i wymieszać.
  • 2. Macę maczać w gorącym bulionie aż zmięknie, potem delikatnie osączyć. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać warstwami macę i sery. Ostatnią warstwą ma być maca.
    Zapiekać 20-30 min. w 180 st.

Porady

Preferuje macę tradycyjną - w tej wersji idealnie komponuje się z proponowaną sałatą z rukoli i pomidorków koktajlowych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować