Brzoskwinie w pączkach róży

4.5 (161 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wspaniałe aromatyczne owoce przesiąknięte magicznym smakiem róż. W zimie wniosą do domu zapach lata.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie: 10 sztuk
    - cukier: 100 gramów
    - pączki róż: 15 sztuk
    - wino białe: 100 mililitrów
    - woda różana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Brzoskwinie w pączkach róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie obrać ze skóry, przeciąć na pół i wyciągnąć pestki. Z pół litra wody, cukru, wody różanej i wina ugotować syrop.
  • 2. Brzoskwinie ułożyć ciasno w słoiku przekładając pączkami róż i zalać gorącym syropem. Szczelnie zamknąć.
  • 3. Słoiki pasteryzować przez 20 minut w gorącej kąpieli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować