Prosta i efektowna metoda przygotowania ryby. Dzięki nadzieniu ryba zyskuje na smaku i wilgotności mięsa, zaś forma przygotowania czyni z niej danie atrakcyjne wizualnie.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 31.10.2013 15:23 opublikował przepis:
Pyszne połączenie składników, które na co dzień nie spotykają się za często. Idealny dodatek do grillowanych potraw, przystawka przed daniem głównym lub pyszna kolacja.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 31.10.2013 09:24 opublikował przepis:
Moja interpretacja "kurczaka po amerykańsku". Chrupiąca dzięki płatkom kukurydzianym alternatywa dla zwykłej piersi. Nazwa pochodzi od słynnych w USA ciasteczek.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 22:19 opublikował przepis:
Danie o nazwie co najmniej wykwintnej. Kryje w sobie jednak prostotę składników i harmonię smaków, która kryje się w zgranym duecie dyni i szałwii. Energetyczny kolor zachęca do zjedzenia.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 22:19 opublikował przepis:
Cudownie jest zamknąć trochę słońca i lata w słoiku, a do tego eksperymentu idealnie nadaje się właśnie ten przepis. Już sobie wyobrażam smętne zimowe wieczory i radość z otwarcia słoika takich cudów.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 22:19 opublikował przepis:
Ten deser może nie jest nisko kaloryczny, ale za to jest całkiem pyszny. Granat można zastąpić innym owocem sezonowym, na przykład pomarańczą(dobrze zrównoważy słodycz).
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 15:06 opublikował przepis:
Chrupiący wierzch ukrywa lekki jak chmurka środek. To doskonała podstawa pavlovej- królowej bezowych deserów, stworzonej na cześć pewnej rosyjskiej baletnicy.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 15:06 opublikował przepis:
Miły akcent w zimowej herbacie. Syrop sprawia, że cukier do herbaty staje się już niepotrzebny. Korzenne przyprawy szczypią w język i przyjemnie rozgrzewają.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 14:59 opublikował przepis:
Proste połączenie dobrze znanych składników. Dzięki różnorodności stanowi pełnowartościowy posiłek pełen białka, błonnika i witamin. Czerwoną cebulę można zastąpić czarnymi oliwkami.
Użytkownik Osiakowa
w dniu 30.10.2013 14:59 opublikował przepis: