Biedronki z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę zagotować, po czym rozpuścić w niej galaretkę. Nalać galaretkę do połowy wysokości małych miseczek. Kiedy przestygnie powrzucać do niej po kilka borówek (czarnych jagód). Wstawić do lodówki do stężenia.
2.Kiedy galaretki z borówkami zastygną, wylać na nie pozostałą galaretkę i wstawić do lodówki.
3.Z zastygniętych galaretek łyżeczką wybrać część galaretki kształtem odpowiadającą głowie biedronki. Wybraną galaretkę roztopić nad gorącą kąpielą wodną i rozgnieść w niej kopiatą łyżeczkę borówek. Sczerniałą od soku galaretkę przez sitko wlać w powstałe od łyżeczki dołki i odstawić do lodówki.
4.Po stężeniu, wyciągnąć gotowe biedronki z miseczek.
Komentarze