Błyskawiczne muffinki z owocami lata (bezglutenowe)

4.77 (13 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Są tak pyszne, że gwarantuję, że znikają jeszcze szybciej niż pojawiają się na stole (a przygotowanie ich na prawdę nie zajmuje dużo czasu :))

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    -1 szklanka mąki ryżowej
    -3/4 szklanki mąki kukurydzianej
    -3/4 szklanki cukru
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki mokre:
    -3/4 szklanki oleju
    -3/4 szklanki kefiru
    -2 duże jajka

    Dodatkowo:
    -Dowolne, świeże owoce sezonowe np. truskawki, maliny, borówki, jagody, morele, porzeczki
Wystaw ocenę:

4.77 (13 ocen)

Błyskawiczne muffinki z owocami lata (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Składniki mokre i suche dokładnie łączymy ze sobą w dwóch osobnych miskach. Następnie mokre wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
  • 2 2. Formę do babeczek wykładamy papilotkami. Do papilotek równomiernie nakładamy porcje ciasta. Na wierzch wtykamy pokrojone owoce. Babeczki pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego!

Porady

Z podanych proporcji otrzymujemy 12 muffinek.be

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować