Kotlety mielone kalafiorowo-koperkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szukałam pomysłu na pół kalafiora i pomysł zrodził się sam. Miałam do tego pęczek koperku i powstały wegetariańskie mielone które są lekkie i zdrowe. Można zjeść kilka bez żalu o kalorie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    1 bułka czerstwa
    2/3 szklanki mleka
    sól, pieprz
    1/2 pęczka koperku
    1 jajko
    bułka tarta do obtoczenia
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone kalafiorowo-koperkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior ugotowany 1. Kalafior gotuję aldente w osolonej wodzie. .
  • kalafior koperek bułka tarta pokrojone nożem 2. Przestudzony przekładam do miski, dodaje pokrojony koperek, jajko. Bułkę namaczam w mleku, i jak zrobi się miękka mocno odciskam na sitku z mleka. Dodaję do kalafiora, całość kroję nożem, dodaję sól, pieprz. Mieszam dokładanie.
  • mielone w bułce tartej 3. Ręką formuję kulki i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiany kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Koper Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować