Zupa z dyni i buraków

4.49 (184 ocen)

  • 25 min

Zupa - krem. Wykorzystałam dynię Hokkaido. Dodałam buraki i jabłko. Zupa jest bardzo gęsta, ma piękny kolor i jest dość słodka dzięki burakom i jabłku. Dobrze się tutaj komponuje smak curry. Pasuje zarówno na obiad jak i kolację.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 buraki
    biała część pora – 20 cm długości
    1 słodkie jabłko obrane
    pół dyni hokkaido
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1,5 łyżeczki łagodnego proszku curry
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Curry

Zupa z dyni i buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać i pokroić w kawałki. Pora pokroić w plastry, jabłko na kawałki. Rozgrzać w garnku 2 łyżki oleju i podsmażyć warzywa i jabłko przez 4 minuty. Wlać bulion, dynię ze skórką, pokrojoną na kawałki i wsypać curry. Gotować 20 minut. Zmiksować, dodać szczyptę soli do smaku i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Dynia Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.96 (186 ocen)

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować