Kotlety drobiowe w majonezie

5 (183 ocen)

Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im przyprawy.

Składniki:

  • ( Na 4 kotlety)
    1 podwójna pierś kurczaka
    6 łyżek dobrego majonezu
    sól , pieprz , chili
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Majonez

Kotlety drobiowe w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
    Każdą pierś przeciąć na pół wzdłuż , oprószyć z każdej strony przyprawami.
  • 2. Dno miski do marynowania posmarować majonezem , ułożyć dwa kawałki piersi które również posmarować , czynność powtórzyć.
    Mięso odstawić na min 3-4 h. pod przykryciem do lodówki ( najlepiej na całą noc)
  • smażenie 3. Na patelni rozgrzać olej.
    Maczać kotlety w roztrzepanych jajach a następnie w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować