Naleśniki zawsze i wciąż na czasie Uwielbiam,mniam :-)
Za tym ciastem przepada cała moja rodzina i zawsze znika z talerza w mgnieniu oka !
Tradycyjne, polskie jajka smażone w skorupkach. Szybko, tanio i prosto.
Zupa, przygotowana z trochę niedocenianej kaszy jaglanej, jest nie tylko smaczna, ale i pożywna.
Mus w kredensie!
Warstwowa sałatka z jajkiem zachwyca swoją prostotą i wyglądem. Można ją podawać na różne sposoby.
SERNIK BEZ SERA - Z JOGURTAMI GRECKIMI
Pierożki wywodzą się z mojego rodzinnego domu.
Zupa dyniowa jest z dodatkiem marchewki i imbiru, lekko kwaśna, lekko słodka i mocno pieprzna.
Smaczna propozycja na piątkowe danie obiadowe. Jajka w śmietanowo =koperkowym sosie są smaczne i nawet dzieci chętnie zjadają.
Najlepsze jakie jadłam.
Jabłecznik, zaraz po serniku, jest u mnie najbardziej lubianym ciastem. Z wierzchu chrupiąca, w środku mięciutka i lśniąca beza, jabłka prażone z rodzynkami, na ucieranym, jogurtowym cieście. Każdy łakomczuch pokusi się o kawałek tego prostego, ale pysznego ciasta :)
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Tym razem postanowiłam przygotować je według przepisu Magdy Gessler i muszę przyznać, że są wyśmienite - prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką :)
Tak przygotowane mięso z fasolką podaje najczęściej do ziemniaków. Roladki wbrew pozorom są proste i szybkie w wykonaniu- moja rodzina je uwielbia. Powstały w trakcie pieczenia delikatny sos służy do polania ziemniaków.
Chrupiące zdrowe przekąski pieczone praktycznie bez tłuszczu. Idealnie nadają się na chrupanie przed telewizorem zamiast orzeszków lub chipsów.
Baba bardzo smaczna, przepis ze starej gazety z moimi dodatkami.1 miejsce na V Impresjach Kulturalno - Kulinarnych w Koronowie.