Mus w kredensie!

  • wyświetlono: 2096 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Mus w kredensie!

PolskaGotuje
  • 4 porcje

Składniki

Składniki
1 kg jabłek
500 g cukru
sok z połowy cytryny
łyżeczka cynamonu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Mus w kredensie!

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy z nich nasiona. Następnie kroimy owoce na dość małe kawałki. Możemy je skropić odrobiną soku z cytryny, żeby nie ściemniały. Następnie do rondelka wlewamy około 1/3 szklanki wody i wrzucamy do niego pokrojone jabłka razem z odrobiną cynamonu do smaku. Garnek przykrywamy i dusimy jabłka przez około 15 minut do czasu, aż będą rozgotowane.

    Jeżeli mus posiada zbyt rzadką konsystencję, zdejmujemy pokrywkę, by odparować wodę.

    Kolejnym krokiem jest dodanie do jabłek cukru, jeżeli będą one dla nas zbyt kwaśne i zamknięcie ich w słoikach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkadżemmus jabłkowymuskuchnia polska
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mus dyniowo-pomarańczowo-jabłkowy

Dodane przez: ewaeu

Mus dyniowo-pomarańczowo-jabłkowy

Mus ma piękny kolor, fantastyczny...

Mus z jabłek

Dodane przez: Zdrówko

Mus z jabłuszek

Jesienią jabłka mają wspaniały...

Aromatyczny mus truskawkowy

Dodane przez: Jola1977-1977

Aromatyczny gotowany mus truskawkowy

Musów gotuję wiele, ale ten pachnący...

słoneczny mus

Dodane przez: Figusia

Mus gruszkowy na zime dla niemowląt

Aromatyczne gruszki można zamknąć...

Mus jabłkowo - brzoskwiniowy

Dodane przez: agata28

Mus jabłkowo - brzoskwiniowy

Pyszny, słodki mus :)

MUS Z ANTONÓWEK

Dodane przez: Magdalena_Z

MUS Z ANTONÓWEK

Wspaniały do ciast i deserów.