Mus w kredensie!

  • wyświetlono: 2398 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Mus w kredensie!

PolskaGotuje
  • 4 porcje

Składniki

Składniki
1 kg jabłek
500 g cukru
sok z połowy cytryny
łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Mus w kredensie!

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy z nich nasiona. Następnie kroimy owoce na dość małe kawałki. Możemy je skropić odrobiną soku z cytryny, żeby nie ściemniały. Następnie do rondelka wlewamy około 1/3 szklanki wody i wrzucamy do niego pokrojone jabłka razem z odrobiną cynamonu do smaku. Garnek przykrywamy i dusimy jabłka przez około 15 minut do czasu, aż będą rozgotowane.

    Jeżeli mus posiada zbyt rzadką konsystencję, zdejmujemy pokrywkę, by odparować wodę.

    Kolejnym krokiem jest dodanie do jabłek cukru, jeżeli będą one dla nas zbyt kwaśne i zamknięcie ich w słoikach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkadżemmus jabłkowymuskuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Mus z dyni

Aksamitny i kremowy mus dyniowy,...

image-0re4tmx

Dodane przez: Habibi

Mus z pieczonych jabłek

Pyszny delikatny mus jabłkowy do...

Mus z jabłek

Dodane przez: Zdrówko

Mus z jabłuszek

Jesienią jabłka mają wspaniały...

Aromatyczny mus truskawkowy

Dodane przez: Jola1977-1977

Aromatyczny gotowany mus truskawkowy

Musów gotuję wiele, ale ten pachnący...

słoneczny mus

Dodane przez: Figusia

Mus gruszkowy na zime dla niemowląt

Aromatyczne gruszki można zamknąć...

MUS Z ANTONÓWEK

Dodane przez: Magda_Z

MUS Z ANTONÓWEK

Wspaniały do ciast i deserów.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.