Naleśniki z jajem i pieczarkami

5 (142 ocen)

Naleśniki zawsze i wciąż na czasie Uwielbiam,mniam :-)

Składniki:

  • Na farsz:
    5 jaj
    1/2 pęczka nać pietruszki
    250g pieczarki
    2 łyzki oliwy
    1 mała cebula
    sól,pieprz wg.uznania
    Na naleśniki:
    250 ml mleko 2%
    1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
    2 jajka
    pół lyżeczki soli
    1 duża łyżka oleju
    1 szklanka woda mineralna (średnio gazowana)
    Dodatkowo olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki z jajem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z jajem i pieczarkami 1. Smażymy naleśniki wg. mojej receptury lub własnej.
  • Naleśniki z jajem i pieczarkami 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w kosteczkę. Pietruchę myjemy-osuszamy i siekamy drobno..Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę (ja robie to za pomocą kółeczka do warzyw) Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami.Przekładamy do miski,dodajemy posiekaną natkę,dwie łyżki oliwy i porządnie doprawiamy żeby nie było za mdłe-mieszamy.
  • Naleśniki z jajem i pieczarkami 3. Na usmażone wcześniej naleśniki wykładamy porcję farszu, zawijamy jak na zdjęciu. Gotowe podpiekamy z obu stron na złoty kolor i podajemy :)

    Smacznego . . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować