Roladki z fasolką i śmietankowym sosem

5 (144 ocen)

Tak przygotowane mięso z fasolką podaje najczęściej do ziemniaków. Roladki wbrew pozorom są proste i szybkie w wykonaniu- moja rodzina je uwielbia. Powstały w trakcie pieczenia delikatny sos służy do polania ziemniaków.

Składniki:

  • Składniki na 5-6 sztuk:
    • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    • Około 20 dag fasolki (mieszanka zielona i żółta),
    • Około 5 dag sera żółtego,
    • Około 200 ml śmietanki 30%,
    • Około 4 łyżeczki musztardy,
    • Mały pęczek natki pietruszki,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Świeżo mielona sól ziołowa
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z fasolką i śmietankowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie fasoli 1. Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Tak przygotowane dzielimy na cienkie plastry. Każdy z plastrów oprószamy przyprawami.
    Odstawiamy na bok.
    Miedzy czasie przygotowujemy fasolkę- ucinamy jej końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut na pół twardo.
  • smarowanie musztardą 2. Każdy plaster smarujemy delikatnie musztardą.
  • nakładanie nadzienia 3. Następnie układamy na każdym po kilka ugotowanych fasolek. Miedzy fasolki układamy po 1-2 słupki sera żółtego.
  • zwijanie 4. Tak przygotowane mięso z farszem zwijamy formując roladki. Można dodatkowo miejsce łączenia spiąć wykałaczkami.
  • przed pieczeniem 5. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość polewamy śmietanką, oprószamy posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Danie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w 180˚C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować