Jajka smażone w skorupkach

5 (159 ocen)

  • 15 min

Tradycyjne, polskie jajka smażone w skorupkach. Szybko, tanio i prosto.

  • 15 min

Składniki:

  • Dowolna ilość jajek
    Masło
    Szczypiorek
    Bułka tarta
    Sól, pieprz
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka smażone w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone jajka w skorupkach 1. Gotujemy jajka na twardo, studzimy, i przekrawamy na pół ostrym nożem jajka w skorupkach.
  • 2. Wyciągamy białko i żółtko, i kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Mieszamy pokrojone jajka ze szczypiorkiem i surowym żółtkiem oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Gotowy farsz nadziewamy oczyszczone skorupki mocno przyciskając do dna skorupki.
  • 5. Na wierzch smarujemy masłem i obtaczamy bułką tartą (tylko wierzch).
  • 6. Smażymy od strony farszu na złoto – brązowy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować