REKLAMA
To najlepsze placki świata z gulaszem jakie mogą być, ostatnio miałam gości na obiedzie i podałam im takie danie bardzo sobie zachwalali powiedzieli że lepszych placków z mięsem jeszcze nie jedli a są naprawdę wybredni. Więc przepis puszczam dalej.
Ostatnio w niedziele na obiedzie miałam gości a dobrze wiedzą że zawsze coś pysznego stworzę, i tak podałam placki ziemniaczane zapieczone w piekarniku z gulaszem i serem żółtym. Danie jeszcze nie raz przyszykuje bo wszystkim bardzo smakowało, więc przepis puszczam dalej.
Mogłabym je jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzą, takie placki zaserwowałam gościom na niedzielny obiad byli zachwyceni smakiem pysznego gulaszu z dodatkiem pieczarek a ozdobione pomarańczą nie tylko świetnie wyglądały ale i przykuwały oko. Polecam serdecznie.
Kiedyś będąc u siostry jadłam wspaniałą zapiekankę z pierożków tortellini bardzo mi posmakowała i oczywiście przepis musiałam zabrać. Tak że przepis puszczam dalej zapiekanka smakowała całej mojej rodzinie jest syta i bardzo smaczna. Idealna na różne okazje.
Tak przygotowane buraczki co roku zaprawiamy na zimę nie wyobrażamy sobie placków ziemniaczanych bez takiej sałatki a już nie mówiąc o drugim daniu. Co roku muszę mieć jej spory zapas w spiżarni. Gorąco polecam.
Sos na bazie jogurtu, o przyjemnym korzennym aromacie typowo orientalnych przypraw, z dodatkiem prażonych ziaren gorczycy i musztardy dijon. Całość w smaku dopełniają warzywa – słodka papryka i charakterna cebulka.
Taką soczystą i kruchą pieczeń w sosie z mnóstwem borowików zrobiłam na niedzielny obiad, podałam ją w towarzystwie klusek śląskich z modrą kapustą. Rodzinka bardzo zachwalała to danie więc przepis puszczam dalej.
Bardzo smaczne staropolskie zraziki w przepysznym pachnącym sosie z suszonych grzybów. Przepis znalazłam w zeszycie babci, pamiętam jak babcia nam je gotowała. Dziś mija jej rocznica 15 lat jak już nie jest z nami. Najlepsze z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.
Tą sałatkę przygotowuję kilka razy w roku a na święta to już musi być obowiązkowo pośród innych sałatek. Najprostsza a najlepsza, bardzo szybka w przygotowaniu.
Takie żeberka wychodzą soczyste klejące od sosu i mega smaczne, żeberka podałam z surówką z białej kapusty i frytkami. Rodzince tak posmakowały że siostry od razu wzięły na nie przepis, przepis już jakiś czas temu zaczerpnięty z amerykańskiego programu kulinarnego.
Ostatnio skomentowane
Sernik na zimno Truskawkowa Stracciatella