Guacamole

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska kojarzona z kuchnią meksykańską to zapewne guacamole. Niektórzy mówią że to sos, inni że pasta czy dip. Baza do zmiażdżone awokado, sok z połowy limonki, sól, pieprz do smaku można również dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pomidory, paprykę i kolendrę.
Podajemy z chrupkim nachos.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 miękkie awokado
    Sok z połowy limonki
    Sól pieprz do smaku
    1 mała czerwona cebula
    1 pomidor
    Kawałek czerwonej papryki
    Kolendra

    Dodatkowo
    Chrupki Nachos
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Guacamole

Guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie awokado rozgnieść widelcem.
    Pomidora, paprykę, cebulę pokrój w drobną kostkę. Gałązkę kolendry posiekaj.
    Do awokado dodaj wyciśnięty sok z limonki dopraw solą i pieprzem.
    Cebulę ,pomidora, paprykę, kolendrę wymieszaj dopraw solą i pieprzem.
    Do salatereki włóż awokado na wierz połóż pokrojone warzywa.
    Podajemy z nachosami.

Porady

Możesz również wymieszać awokado z pokrojonymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować