Dip jogurtowo – twarogowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dip na bazie gęstego jogurtu i białego sera. Do tego różnokolorowe warzywa oraz aromatyczne zioła i przyprawy. Pyszna i pożywna kompozycja, która uzupełni różnego typu potrawy, a także zasmakuje w towarzystwie np. ciemnego pieczywa.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
    250 g chudego twarogu
    160 g obranej, gotowanej marchewki (np. z rosołu)
    90 g kukurydzy konserwowej (masa po osączeniu z zalewy)
    90 g selera naciowego
    3 – 4 obrane ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki mielonego cynamonu
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dip

Dip jogurtowo – twarogowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dip jogurtowo – twarogowy z warzywami 1. Ser utrzeć z jogurtem i sokiem z cytryny, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, osączoną kukurydzę, drobno pokrojony seler i posiekany czosnek. Dołożyć koperek, wsypać owoce kolendry, cynamon i pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dip doprawić do smaku solą, cukrem i czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować