Wytrawna owsianka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Owsianka nie zawsze musi być na słodko. Można podać ją również z warzywami.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 70 g płatków owsianych pełnoziarnistych
    2) 2 jajka
    3) 2 małe marchewki
    4) 100 g fasolki szparagowej
    5) garść rukoli
    6) 10 pomidorków koktajlowych
    7) 350 ml bulionu warzywnego
    8) 3 łyżki prażonego słonecznika
    9) sól, pieprz czarny świeżo mielony
    10) oliwa
    11) suszone bazylia
    12) suszone oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Owsianka Przekąski

Wytrawna owsianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka.
  • 2. Płatki owsiane prażymy na suchej patelni. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy sól i pieprz i gotujemy około 8 minut.
  • 3. Jajka gotujemy na miękko
  • 4. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
  • 5. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Układamy na patelni wysmarowanej oliwą i oprószamy suszonymi ziołami i chwilę podsmażamy z dwóch stron.
  • 6. Marchewkę obieramy i kroimy za pomocą obieraczki w cienkie podłużne plasterki. Następnie podsmażamy je na rozgrzanej oliwie.
  • 7. Do miseczek przekładamy ugotowane płatki owsiane, trochę rukoli, marchewkę, fasolkę oraz jajko i pomidorki. Całość oprószamy prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jajka Marchewka Płatki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować