Puszyste pachnące śliwkami ciasto ucierane , ładnie się prezentuje i pięknie wyrasta! Nie ma opcji żeby się nie udało. U nas ciasto znika z blaszki jeszcze ciepłe!
55 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Blaszka 24*24 cm
250 g masła
2 szklanki mąki
szklanka cukru pudru
4 jajka
5 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
opakowanie cukru waniliowego
Ciasto ucierane ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy na puszysto dodajemy jajka utarte z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Miksujemy.
2.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia wylewamy ciasto na blaszkę. Śliwki pestkujemy i układamy na cieście skórką do ciasta.
Komentarze