Ciasto ucierane ze śliwkami

4.76 (236 ocen)

  • 15 min

Miękkie i puszyste ciasto, do którego można wykorzystać dowolne owoce. Smacznie, pysznie i śliwkowo.

  • 15 min

Składniki:

  • Blaszka 25x35cm
    Ciasto:
    4 jajka
    250g margaryny
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    500 – 600g wypestkowanych śliwek
Wystaw ocenę:

4.76 (236 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem. Na koniec wlać chłodną margarynę, całość utrzeć do powstania jednolitej konsystencji. Ciasto wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, ułożyć śliwki. Piec przez ok. 40 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować