PIEROGI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

TE NIETYPOWE PIEROGI POLECAM DO BARSZCZU CZERWONEGO BO MAJĄ ŚWIĄTECZNY SMAK

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - ŚLIWKI SUSZONE KALIFORNIJSKI BEZ PESTEK: 25 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - woda przegotowana: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - woda: 2 litry
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z MAKI,JAJKA I WODY ZAGNIEŚĆ CIASTO NA PIEROGI.ODKRAWAĆ PO KAWAŁKU I CIENKO ROZWAŁKOWAĆ NA POSYPANEJ MĄKĄ STOLNICY.SZKLANKĄ WYKRAWAĆ KRĄŻKI I NA KAŻDYM Z NICH UŁOŻYĆ 1-2 ŚLIWEK.PIEROŻKI STARANNIE SKLEJAĆ.ZAGOTOWAĆ WODĘ Z SOLĄ I WRZUCAĆ PIEROGI.JAK WYPŁYNĄ WYJMOWAĆ ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ.POLAĆ ROZTOPIONYM MASŁEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować