REKLAMA
Trudno powiedzieć, czy to jeszcze zupa, czy już gulasz. Oryginalny przepis pochodzi z Gruzji. Moja wersja dostosowana jest do naszych warunków. Zupa jest bardzo gęsta, treściwa o wyrazistym smaku. Najlepiej podawać w miseczkach, żeby była jak najdłużej gorąca. Należy popijać czerwonym winem.
Wspaniały pieczony klops z różnych mięs z indyka . Wygląda jak ciastko tortowe. Każda warstwa klopsa jest inaczej przyprawiona , co podnosi jego walory smakowe. Bardzo dobrze smakuje z sosami do mięs pieczonych.Najczęściej przygotowuję je z dwoma ulubionymi sosami: słodko-kwaśnym i słonym .
Jeśli ktoś lubi chińską kuchnię, to na pewno zasmakuje mu ta potrawa. Makaron ramen z gęstym, aromatycznym sosem i kawałkami mięsa. Pycha.
Polecam smaczne śledzie w zalewie octowej. Zalewa pochodzi z zeszytu mojej babci, a śledzie z tej zalewy są łagodne i bardzo smaczne.
Marynata na bazie ketchupu i sosu worcester. Takich udek jeszcze nie jedliście, słodko-pikantne w pysznym sosie ketchupowym. Palce lizać!
Domowa bagietka i własnoręcznie zrobione aromatyzowane oliwy
Przepis ten dostałem od mojego szwagra. Jest on bardzo popularny ale ja postanowiłem go trochę urozmaicić poprzez dodanie składników dodatkowych takich jak ogórek konserwowy i czerwona papryka konserwowa. Dzięki temu popularna potrawa ma zupełnie nowy ciekawy i wyrazisty smak! Gorąco polecam:-)
Ostatnio skomentowane
Szparagi zielone prażone