Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę)

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Będąc na spacerze w lesie nazbierałam kosz pięknych czerwonych rajskich jabłuszek, kilka zjadłam po drodze a z reszty zrobiłam kompocik na zimę. Te jabłuszka są przepyszne polecam każdemu nazbierać i zawekować na zimę.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg rajskich jabłuszek czerwonych
    woda gorąca przegotowana
    2 łyżki cukru kryształu na słoik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kompot z rajskich jabłuszek (na zimę) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłuszka 1. Jabłuszka umyć a następnie powkładać do słoików, zasypać 2 łyżkami cukru i zalać gorącą wodą. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania wody. Zimne słoiki wynieść w ciemne i chłodne miejsce.

Porady

Z podanej porcji otrzymałam 12 słoików o pojemności 500 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować